Brioşe cu glazură de ciocolată - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Prăjituri » Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 12

Ingrediente: 550 g făină, 150 g zahăr, 135 g unt, 75 ml ulei, 150 ml lapte, 3 ouă, sare, praf de copt, 100 g ciocolată albă, 100 g ciocolată neagră, 30 g nucă de cocos, rom, zahăr vanilinat, decor de zahăr colorat, fructe confiate, compot de ananas.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Într-un castron, se amestecă făina cu un praf de sare, o ju­mătate de pliculeţ cu praf de copt, zahărul tos şi zahărul vanilinat.
Într-un vas separat, se ames­tecă 125 g unt topit şi răcit cu uleiul de măsline, laptele şi ouăle. Se mixează pînă cînd rezultă o compoziţie omogenă, se adaugă amestecul de ingrediente uscate şi se mixează încă o dată.
Ciocolata albă se rupe în bucăţele şi se adaugă la compoziţie, împreună cu nuca de cocos.
Se ung forme de brioşe cu ulei, se toarnă compoziţie şi se introduc formele în cuptor. Se coc 25-35 de minute la foc mediu, se scot şi se lasă să se răcească.
Într-un ibric, se face o glazură din ciocolata neagră tăiată bucăţi, o lingură de rom şi restul de unt.
Se fierbe timp de cinci mi­nute, se lasă puţin la răcit şi se toarnă peste brioşe. Se presa­ră decorul din zahăr şi se servesc.
În aluat, se mai pot adăuga fructe confiate sau ananas din compot.
5.045 vizualizări
908 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
2. Prăjitură glazurată (Dulciuri > Creme)
3. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
4. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
5. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
6. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Brioşe cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
9. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
10. Aşchii de migdală în ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
11. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
12. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
13. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
14. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
15. Soufflé de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
16. Cremă de ciocolată cu urdă (Dulciuri > Creme)
17. Cremă de ciocolată albă cu lămâie (Dulciuri > Creme)
18. Spumă de ciocolată (I) (Dulciuri > Spume)
19. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
20. Îngheţată de ciocolată cu rom (Dulciuri > Îngheţate)
21. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
22. Parfe de ciocolată cu frişcă (Dulciuri > Îngheţate)
23. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
24. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
25. Alune cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
27. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
28. Bombe de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
29. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.