Plăcintă cu carne de pui şi şuncă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Aperitive » Aperitive cu carne » Plăcintă cu carne de pui şi şuncă

Plăcintă cu carne de pui şi şuncă

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: O porţie de aluat fraged (3 pahare făină, 200 g unt, 200 g smîntînă, 3 gălbenuşuri, puţină sare), 6 fileuri de piept de pui (circa 600 g), 2-3 linguri ulei, 60 g unt, 1 ceapă mijlocie tocată, 1/3 ceaşcă făină, 1 1/2 ceaşcă lapte, 1 lingură muştar gros (cu bobul mare), 1 ceaşcă de caşcaval ras, 150 g şuncă slabă tăiată fîşii, 1/2 ardei gras roşu tăiat cubuleţe, 3 cepe verzi tocate, sare, piper negru măcinat, 2 ouă fierte (tari) tăiate în 4, 375 g aluat de foetaj (congelat), 1 ou bătut.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 210 grade C şi se unge cu unt topit sau cu ulei o formă rotundă (22 cm) şi înaltă. Se întinde aluatul fraged pe planşeta înfăinată şi se îmbracă cu el forma (fundul şi marginile). Se acoperă aluatul cu hîrtie pentru copt, se pune peste hîrtie un strat de boabe de fasole sau de orez şi se coace aproximativ 7 minute. Se scoate aluatul din cuptor, se îndepărtează hîrtia şi boabele, se da încă 8 minute la cuptor şi, cînd s-a rumenit frumos, se lasă să se răcească.
Carnea spălată şi zvîntată se taie bucăţi de 2 cm şi se prăjeşte - pe rînd - în uleiul încins, pînă ce se pătrunde şi se rumeneşte uşor.
Se încinge untul într-o cratiţă potrivită şi se căleşte ceapa pînă ce devine sticloasă. Se adauga făina, se amestecă cu ceapa la foc mic, circa 1 minut, pînă ce se îngălbeneşte şi se stinge cu laptele turnat puţin cîte puţin. Se amestecă bine, la foc potrivit, pînă ce fierbe sosul şi se îngroaşă, după care se dă deoparte. Se încorporează muştarul şi caşcavalul ras şi, cînd s-a mai răcit puţin, se adaugă şunca, ardeiul, ceapa verde şi bucăţile de pui. Se amestecă toate şi se gustă de sare şi piper. Jumătate din compoziţie se toarnă în forma cu aluatul copt, se aşează deasupra sferturile de ou, se acoperă cu cealaltă jumătate de compoziţie şi se ridică puţin umplutura la mijloc, cu o lingură mare.
Se întinde aluatul de foetaj pe o planşetă înfăinată şi se lipeste peste aluatul din formă, ale carui margini au fost unse de jur împrejur cu ou. Se taie la dimensiunea potrivită, se unge pe toată suprafaţa cu ou şi se ornează - eventual - cu aluatul tăiat. Se face focul mai mic (180 grade C), se dă plăcinta la cuptor - circa 45 de minute - să se rumenească frumos şi se serveşte fierbinte.
4.104 vizualizări
712 tipăriri
10 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
6. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
9. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
10. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
12. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
15. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
16. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
17. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
23. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
28. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
30. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.