Aluat de cozonac (brioşe) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Aluaturi » Aluat de cozonac (brioşe)

Aluat de cozonac (brioşe)

Timp de preparare: 5 h

Complexitate: ridicată

Ingrediente: 250 g făină, 125 g unt, 3 ouă, 10 g drojdie proaspătă, 25 g zahăr pudră, 1 linguriţă sare.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Pregătiţi aluăţelul (maiaua): înmuiaţi drojdia în 2 linguri cu apă călduţă. Adăugaţi 50 g de făină, amestecaţi, acoperiţi vasul cu un şervet şi lăsaţi aluăţelul să crească, circa 30 de minute, la loc cald (25 grade C).
Puneţi restul de făină pe planşetă, faceţi la mijloc o gropiţă şi turnaţi în ea sarea şi zahărul, topite în prealabil într-o jumătate de lingură cu apă. Adăugaţi 1 ou, amestecaţi şi frămîntaţi aluatul, încorporînd cele 2 ouă rămase (unul cîte unul) şi la sfîrşit aluăţelul. (Aluatul trebuie să fie suplu şi să lucească.) Faceţi din el o bilă, acoperiţi-l cu un ştergar şi lăsaţi-l să crească 2 ore într-un loc călduţ, la adăpost de curent.
Înmuiaţi untul cu furculiţa sau cu mixerul şi încorporaţi-l în aluat, avînd grijă să se amestece perfect. Faceţi din nou o bilă şi ţineţi aluatul cel puţin 3 ore la frigider sau pînă a doua zi. Pentru ca aluatul să crească repede, ţineţi-l pur şi simplu într-un loc călduţ, lîngă un calorifer sau la gura cuptorului încălzit şi pe urmă stins. Frămîntaţi-l cu mîna (minimum 10 minute) sau cu mixerul fixat la viteza mijlocie (tot circa 10 minute).
8.663 vizualizări
1.069 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Fasole verde în aluat cu bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Cozonac argeşean (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
4. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
5. Muşchi de porc în aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Cozonac bucovinean (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
7. Cozonac moldovenesc (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
8. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Chifteluţe pe pat de aluat (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
14. Muşchi de vacă cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
15. Friptură de porc în aluat (Mâncăruri > Fripturi)
16. Aluat franţuzesc (Dulciuri > Aluaturi)
17. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Cuburi de somn în aluat de clătite (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Banane în aluat (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte în aluat crocant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Peşte în aluat (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Aluat franţuzesc făcut la cald (Dulciuri > Aluaturi)
30. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.