Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Fripturi » Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă

Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpă de miel (2 kg), 1/2 legătură pătrunjel verde, 2 crenguţe rozmarin, 1 legătură maghiran, 3 cepe mici (de arpagic), 6 căţei de usturoi, 100 g unt, 1 lingură muştar iute, sare, piper.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la 220 grade C.
Tăiaţi cu foarfeca într-un castron pătrunjelul, rozmarinul şi maghiranul, adăugaţi 80 g de unt tăiat bucăţele, 3 căţei de usturoi presaţi şi muştarul şi amestecaţi bine, pînă ce obţineţi o pastă omogenă de unt şi verdeaţă.
Săraţi şi piperaţi pulpa - dezosată - în interior, umpleţi-o cu 3/4 din untul cu verdeaţă şi 2 cepe tocate mărunt şi coaseţi carnea cu aţă pentru bucătărie. Puneţi-o apoi într-o tavă mai adîncă, împreună cu 3 căţei de usturoi, cu coajă cu tot, presăraţi peste ea bucăţele din untul rămas, săraţi, piperaţi şi daţi pulpa 55 min. la cuptor, stropind-o din cînd în cînd cu zeama ei.
Cînd este gata, înveliţi carnea într-o folie de aluminiu şi lăsaţi-o să se odihnească 10 min. în cuptorul stins, cu uşa întredeschisă.
Turnaţi peste sosul din tavă 250 ml de apă rece, lăsaţi-l să scadă pe foc (la jumătate), răzuind zeama de carne caramelizată. Săraţi, piperaţi, strecuraţi şi păstraţi sosul la cald.
Acoperiţi partea bombată a pulpei cu pasta de unt şi verdeaţă rămasă, presăraţi-o cu ultima ceapă tăiată mărunt şi lăsaţi-o în cuptor, sub grill, să se rumenească. Serviţi-o împreună cu sosul şi cu o garnitură de dovlecei.
În momentul cînd o daţi la cuptor, carnea trebuie să fie la temperatura camerei.
2.140 vizualizări
594 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă de ciuperci cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ciorbă de miel cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Borş de miel (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
12. Salată de ridichi de lună şi verdeaţă (Salate > Salate de legume)
13. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
14. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Cotlete de miel cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Ţelină umplută cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de miel în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pulpă de miel cu gutui (Mâncăruri > Fripturi)
22. Friptură de miel cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pâine umplută aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Pulpă de porc umplută (Mâncăruri > Fripturi)
27. Varză dulce umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ardei umpluţi cu brânză condimentată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.