Şuncă fiartă în vin cu coriandru - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu carne » Şuncă fiartă în vin cu coriandru

Şuncă fiartă în vin cu coriandru

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 500 g şuncă (ideală este cea care are şi carne), 2 morcovi, 2 ardei graşi (chiar dacă sunt deshidrataţi), o ţelină, 4 foi de dafin, o lingură de coriandru, 1 l de vin alb de casă, boia dulce, 3 frunze de mentă.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Tăiem şunca în felii subţiri, peste care vom presăra sare şi o punem într-un vas acoperit. După 5 zile, o spălăm cu apă călduţă şi o punem la fiert într-o zeamă formată din vinul alb (1 l), 1 l apă fiartă în ajun cu frunzele de mentă, dafin şi coriandru. După o jumătate de oră, vom adăuga la fiert şi legumele tăiate în felii subţiri. După ce a fiert o oră, lăsăm şunca să se răcească în această zeamă. După aceea, o scoatem şi o punem într-o tavă să se usuce. Cine doreşte o pudrează cu boia. O altă variantă este afumarea acestei şunci delicioase. Zarzavatul fiert poate fi folosit drept garnitură.
5.690 vizualizări
606 tipăriri
1 trimitere
    Înapoi    





Alte reţete
1. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Chiftele din carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Aperitiv din brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Aperitiv din brânză de burduf (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tartine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Sos de mango (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Margarete cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
13. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
14. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
16. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
17. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
19. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Cruşon din pepene galben (Băuturi > Băuturi cu vin)
22. Vin de coacăze negre (Băuturi > Băuturi cu vin)
23. Ochiuri româneşti în cuib de parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
26. Ketchup din grepfruit (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Vin de porumbe, agrişe, afine, coarne, mure (Băuturi > Băuturi cu vin)
28. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.