Tort de Paşti cu ciocolată - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Torturi » Tort de Paşti cu ciocolată

Tort de Paşti cu ciocolată

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 3 oua, 100 g zahar, 40 g faina, 40 g amidon alimentar, 1 lingurita de praf de copt, 1 varf de cutit de praf de scortisoara, 25 g cacao, grasime si faina pentru uns forma.
Crema: 250 g frisca, 150 g ciocolata de menaj, 2 linguri de rom, 100 g zahar praf, 150 g zahar, 50 g cacao.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Aluatul: se bat spuma albusurile cu doua linguri de apa rece. Se adauga si zaharul, continuand sa se bata spuma. Se adauga galbenusurile batute, faina, amidonul, praful de copt, cacao si scortisoara, amestecand usor. Aluatul se toarna intr-o forma de tort, unsa cu unt si presarata cu faina (sa aiba diametrul de 18 cm). Se baga la copt in cuptorul incins dinainte (la aragaz, treapta doi). Se scoate dupa 15 minute, se lasa sa se raceasca in forma (asezata pe un gratar, alte 15 minute), apoi se rastoarna si se lasa sa se raceasca complet.
Crema: se amesteca frisca cu ciocolata data pe razatoarea mare, intr-un vas asezat pe flacara mica. Se lasa sa dea 2-3 clocote. Se adauga o lingura de rom si zaharul pudra, apoi se lasa sa se raceasca. Untul taiat in bucatele mici se incorporeaza in crema de ciocolata, batand compozitia energic cu telul (sau folosind mixerul). Blatul de tort se taie in trei felii, care se stropesc cu romul ramas.
In forma in care a fost copt blatul, se aseaza pe rand: o foaie de blat, un strat de crema, a doua foaie de blat, alt strat de crema, a treia foaie de blat. Se lasa deoparte atata crema cat sa acopere tortul. Forma de tort se baga cel putin 3 ore la frigider. Inainte de a servi prajitura, forma se scufunda repede in apa fierbinte, apoi tortul se scoate afara. Se unge pe deasupra cu restul de crema pastrata. (Pentru un tort mai mare, se dubleaza cantitatile si se foloseste o forma cu diametrul de 26 de cm).
13.785 vizualizări
1.098 tipăriri
4 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Tartine cu pastă din ouă fierte tari (Aperitive > Sandviciuri)
2. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Pastă de ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
6. Pastă de cartofi cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Pastă aromată de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
9. Pastă de măsline (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Tort de cafea cu mure (Dulciuri > Torturi)
11. Vită cu pastă verde de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ouă umplute cu pastă de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ciocolata albă (Dulciuri > Creme)
14. Pastă de maioneză cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
17. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
19. Tort de migdale cu frişcă (Dulciuri > Torturi)
20. Spumă de ciocolată în straturi (Dulciuri > Spume)
21. Tort cu cremă de zmeură (Dulciuri > Torturi)
22. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
23. Tort de omletă cu 3 arome (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
25. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
26. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
27. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
28. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
29. Brioşe cu glazură de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
30. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.