Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre

Ingrediente: 250 fasole boabe,1/2 kg carne ,o ceapa (100 g), 50-100 ml untdelemn, un ardei gras,1/4 l suc de rosii, o foaie de dafin,piper sau ienibahar, marar, tarhon, cimbru,boia de ardei, sare.

Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste ,2 minute, cu 4-5 linguri de untdelemn ,la foc mic. Se pune un virf de lingurita cu boia de ardei sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei ,se amesteca de 2-3 ori si, imediat, se adauga carnea taiata in bucati.Se amesteca pina cind se coaguleaza la suprafata,se presara cu 1/2 lingurita de sare,lasindu-se sa se prajeasca acoperita,la foc mic;se adauga cite putina ceapa ca sa nu se arda ceapa.Se poate da la cuptor ,tot acoperita ,la foc mic;adaugind cite putina apa ,ca sa nu se arda ceapa.Carnea se poate fierbe , la fel cu 1/2 l apa ,in oala sub presiune in 1- 1 1/2 ora,daca este provenita de la animale mai batrine,altfel aceste carnuri necesita 3-4 ore de fierbere in cratita obisnuita.Fasolea ,curatata de impuritati ,se inmoaie de seara in apa rece.A doua zi ,se spala bine cu apa rece si se pune la fiert tot cu apa rece.Se fierbe cu capac ,ca sa se umfle bine bobul si sa se moaie foarte bine celuloza din coaja.Apa trebuie sa scada numai cit sa cuprinda bine fasolea ,cind aceasta este fiarta.Dupa ce au fiert impreuna sau separat,carnea si fasolea se amesteca ,apoi se toarna sucul de rosii,sau se acreste,dupa gust,cu zeama sau sare de lamiie ,sau cu otet,se adauga o foaie de dafin,o ramura mica de cimbru,putin tarhon proaspat sau conservat un ardei taiat in felii subtiri si se potriveste gustul cu sare.Se da la cuptor 10-15 minute ,ca sa se formeze sosul si sa se ridice untdelemnul.Sosul nu trebuie sa fie in cantitate prea mare;se ingroasa putin numai cu amidonul din fasole,daca aceasta este bine fiarta .Daca dorim ca mincarea sa aiba sos mai mult ,se freaca ,o lingurita de faina cu 1-2 linguri de apa rece ,apoi se amesteca cu sosul, lasind sa fiarba citeva clocote ca sa se lege;se poate lega si cind se da la cuptor.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.